A szennyező népet szolgálom!

Amit a patyolatban nem mondanak el...

Amit a patyolatban nem mondanak el...

10 tipp amikor NEM kell ruhatisztítóhoz fordulni

2018. január 19. - gabbacsi

 Egy korábbi posztban megírtam, melyek azok a balesetek, amikor a ruhatisztító szakértelmét érdemesebb igénybe venni, mint saját kezüleg nekiállni a kármentésnek. Most annak a posztnak az ellenpárja következik. Az alábbi esetekben a ruhatisztító nem garantálja a tökéletes eredményt:

1. Zsebben kifolyt toll - ilyet talán már mindenki látott, és mondta rá a megoldást: ecetes olló!

2. Telefonban érdeklődik emberünk, hogy függönyvasalást vállalunk-e? És már tudom, hogy kapcává mosta otthon a nejlonfüggönyét. Az már többet nem lesz sima. Örökké nézni fogja a törött függönyt és emlékezik a leckére, hogy hozzáértés nélkül az egyszerűnek tűnő feladat is csúfos kudarcba fullad.

3. A matrac história hasonlóan kezdődik, mint a függönyös. Telefonon érdeklődnek, hogy matracot vállalunk-e? Nem, a matracot nem lehet kimosni. Ennek a témának egy külön posztot is szenteltem, annyira gyakori eset. Érdemes elolvasni.

4. Kerti bútor párna - ezek a holmik nincsenek moshatóra készítve, ha mégis igen, akkor azt büszkén hirdeti a textilkresz / kezelési útmutató.

5. Fehér blézer vállát beszinezi a táska szíj - nagyon gyakori csapda, a bőrfesték makacs foltot hagy. Inkább előzzük meg!

6. Átizzadt zakó - itt kiterjedt, hatalmas izzadtságfoltra gondolok. Úristen, mennyit láttam. Halványat el tud tüntetni a szakember. Urak! Le kell venni a zakót, ha melegszik a helyzet!

7.Női táska tisztítása - hasonló mint a kerti bútor párna. A készítő nem tartja szem előtt egy táska esetében, hogy még tisztítható is legyen. Szerinte elég, ha tetszetős, esetleg tartós. Gyakran többféle anyagból van összedolgozva a mű és az egyiket a mosás tenné tönkre, a másikat a vegytisztítás. Tisztíthatatlan. Hölgyek! El kell engedni a szeretett, de leharcolt táskát, hiszen venni helyette egy újat igazán kellemes elfoglaltság.

8. Kifényesedett vagy vasalónyomos fekete miniszoknya/nadrág - nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy óvatosan kell otthon nekilátni a sötét holmik vasalásának. Alacsony hőfokon, zsebkendőn keresztül.

9. Hajlakk bőröndben kinyomódik - na ezt nem gondolta volna, ugye? Néhányan vannak ezzel így. És valahogy mindig a ruhák isszák meg a levét. (Érted!) A kedvenc selyemblúz itatja fel az összeset. Nem lehet rajta segíteni. A hajlakkot nem oldja semmi. :-(

10. Hímzett terítő - a Náncsi nénitől, hatalmas az érzelmi értéke, csak ereszti a szinét a piros hímzőfonal, azért fordul szakemberhez a kedves ügyfél. Nos a piros a tisztítónál is "levérzik". Ez már csak ilyen. (NEM minden hímzett terítő ilyen.)

De nem szabad csüggedni, ez csak tíz eset, amikor a ruhatisztító nem tud segíteni. Ezer és hét esetben viszont meg fogja menteni a szeretett ruhadarabot. Ha tetszett a bejegyzés, kövess facebookon! Ruhatisztításért ide kattints!

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhatisztito.blog.hu/api/trackback/id/tr677206185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása